Aktivan vikend - bez rada od doma

Aktivan vikend - bez rada od doma

Izađite iz kolotečine kućnog ureda i učinite nešto zabavno za sebe.

Neovisno o tome radite li već duže od doma, poput nekih naših korisnik virtualnih ureda, ili ste zbog pandemije koronavirusa primorani zamijeniti svakodnevni odlazak na posao kućnim uredom, vjerujemo da Vam nije uvijek jednostavno.

Imati mogućnost ostati raditi od doma jedan ili dva dana u tjednu doista može pozitivno utjecati na produktivnost i osjećaj ugode radnika. No bez mogućnosti izbora, često osjećamo kako nemamo nijedan trenutak slobodan za sebe. Radni dani se jednostavno stope sa vikendom.

Stoga, ususret nadolazećem vikendu, pozivamo Vas da osvijestite svoju radnu okolinu i isplanirate sljedeći vikend za sebe (i svoju obitelj).
Spontanost je jednostavnija, ali planiranje će Vam pomoći da se s većom sigurnošću odmaknete od posla.

Pokušajte s nekoliko jednostavnih smjernica:

 • Odvojite u svom domu privatno i poslovno, gdje boravite i gdje radite
 • Odredite točno radno vrijeme – i po isteku istog nemojte biti na raspolaganju
 • Ako imate radnu sobu, slobodnim danima ju ne koristite (za posao)
 • Ako radite iz kuhinje ili u dnevnom boravku, jer smatrate rad od doma privremenim stanjem, pospremite računalo i službene papire nakon radnog vremena i vikendom
 • Nemojte subotu ostaviti za čišćenje, trebate puna 2 dana za uživanje
 • Isplanirajte druženje s dragim prijateljima koje dugo niste vidjeli (u skladu s epidemiološkim mjerama)
 • Vikend je idealno vrijeme za rekreaciju i šetnje u prirodi
 • Otiđite na pecanje ????
 • Zadajte si cilj koji morate svladati, poput penjanja na neki planinski vrh
 • Ne morate se ograničiti na neposrednu okolicu – isplanirajte turistički obilazak do Trakošćana ili vikend s noćenjem na željenom mjestu
 • U nedjelju napravite kino večer doma – s točno određenim filmom koji ćete gledati, u točno određeno vrijeme i obavezno s kokicama. Na taj način se lagano opustite nakon aktivnog vikenda i spremite za novi radni tjedan.

Slobodno nadopunite našu listu aktivnostima koje Vama pune baterija – napravite si kupku, pročitajte knjigu, isprobajte nove kulinarske recepte ili steknite neku novu vještinu putem online tečaja…..opcija je bezbroj, dok god ne zaboravimo na sebe i na svoje zdravlje.

Izađite iz kolotečine kućnog ureda

Prijavite se na newsletter

Voljeli bismo ostati u kontaktu s Vama putem elektroničke pošte kako bismo Vas informirali o događajima, uslugama, ekskluzivnim ponudama i popustima vezanim uz naše usluge. Pročitaj više!

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »