Kreditna linija za potporu poduzetnicama

Zaključena je kreditna linija u iznosu od 10 milijuna eura, namijenjena podupiranju mikro, malih i srednjih poduzeća koje vode žene ili su u vlasništvu žena.
Kreditna linija za potporu poduzetnicama

Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) zaključila je s Privrednom bankom Zagreb (PBZ) kreditnu liniju u iznosu od 10 milijuna eura, namijenjenu podupiranju mikro, malih i srednjih poduzeća koje vode žene ili su u vlasništvu žena, izvijestili su u ponedjeljak iz tih dviju banaka.

Kreditna linija za potporu ženama u poduzetništvu

Direktorica EBRD-a za Hrvatsku Vedrana Jelušić Kašić je istaknula kako je ta kreditna linija još jedan ogledni primjer uspješne suradnje između PBZ-a i EBRD-a.

„Podupiranje poslovanja poduzetnica pridonosi ostvarenju većeg društvenog bruto proizvoda kroz pojačanu aktivnost više poslovnih subjekata. Među ženama postoji značajan poduzetnički potencijal koji je važno podržati“, kazala je Jelušić Kašić.

S obzirom na to da mikro, mala i srednja poduzeća čine temelj hrvatskog gospodarstva, osiguravanje financiranja, kao i profesionalna savjetodavna podrška, od iznimne su važnosti za poticanje ponovnog rasta tog sektora.

EBRD je kao investitor prisutan u Hrvatskoj od njene neovisnosti i dosad je podržao više od 182 projekta u ukupnom iznosu od 3,2 milijarde eura. EBRD-ove aktivnosti uključuju različite sektore ekonomije i posebno su izražene u infrastrukturi, gospodarstvu, financijskim institucijama i energetici.

 

Članak pročitajte na portalu Women in Adria.

Prijavite se na newsletter

Voljeli bismo ostati u kontaktu s Vama putem elektroničke pošte kako bismo Vas informirali o događajima, uslugama, ekskluzivnim ponudama i popustima vezanim uz naše usluge. Pročitaj više!

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »