Lovci na urede - POZOR! Znate li što točno tražite?

Lovci na urede - POZOR! Znate li što točno tražite?

Krenete li u potragu za novim uredskim prostorom, naći ćete se na skliskom terenu. Postoji mnogo stavki na koje obvezno morate obratiti pozornost. Donosimo nekoliko savjeta za predane lovce na urede, a znamo da Vas ima mnogo.
Lovci na urede - POZOR! Znate li što točno tražite?

Krenete li u potragu za novim uredskim prostorom, naći ćete se na skliskom terenu. Postoji mnogo stavki na koje obvezno morate obratiti pozornost. Donosimo nekoliko savjeta za predane lovce na urede:

1. Znate li što točno tražite? Možda ste u situaciji kada Vam je htino potreban uredski prostor. No trebali biste uzeti vremena i točno razmisliti o parametrima koje zahtijeva Vaše poslovanje. Procijenite Vaše poslovne potrebe (položaj, veličina, kvaliteta i proračun). Mnogo firmi mijenja svoje kriterije već u prvim tjednima potrage za novim prostorom. Budite sigurni što Vam je potrebno i organizirajte svoje obilaske kako ne biste gubili dragocjeno vrijeme i novac.

2. Lokacija. Lokacija. Lokacija. To je fraza koju već i ptice na grani znaju. Razmotrite potrebe svog osoblja i svojih klijenata. Hoće li Vaši djelatnici i posjetitelji imati jednostavan pristup novom uredu? Pomicanje ureda na mjesto koje je vrlo udaljeno od ključnih suradnika nije najrazboritiji potez.

3. Postoji samo jedan prvi dojam. Sjetite se da je prvi dojam ključna stavka kada tražite nove klijente ili zaposlenike. Pazite da dojam koji ostavlja izgled zgrade u kojoj se nalazi ured, prostor recepcije ili dvorana za sastanke ne utječu negativno na Vaš korporativni imidž.

4. Očekujte neočekivano. Kako bi se Vaša tvrtka razvijala na tržištu, važno je moći prilagoditi se novim situacijama i rastu. Iako ne možete predvidjeti budućnost, trebali biste očekivati rast svog poslovanja. U tom slučaju je fleksibilnost tijekom trajanja ugovora o zakupu jedan od najvažnijih čimbenika kod traženja novog ureda. Na taj način nećete zaglaviti u malom prostoru jer imate mogućnost mijenjati ugovorene uvjete. Također, uzmite u obzir sve troškove održavanja i upravljanja zgrade, čak i one izvanredne. Možda je najbolje opcija da ugovorite uvjete u kojem troškove plaćate paušalno, gdje je sve uključeno i prema tome nemate kasnijih nadoplata potrošnje.

5. Izbjegnite tetris. Iako se ovo ne odnosi na InstantOffice :), svejedno je važno napomenuti. Znamo da Vas možda standard zgrade, prostranost recepcije i usluga mogu oduševiti, ali razmislite odgovara li uredski prostor Vašim potrebama. Imate li dovoljno prostora za sva radna mjesta i hoće li Vam ured pružiti ugodnu radnu okolinu? Stavite svoje potrebe na prvo mjesto jer ne treba Vam skučen ured samo zato jer se nalazi u lijepoj poslovnoj zgradi.

 

Imajte ovih par natuknica na umu kada tražite novi poslovni prostor. I sjetite se Vas ured mora inspirirati, potaknuti na rast i pogodovati dugoročnim poslovnim planovima.

 

 

Prijavite se na newsletter

Voljeli bismo ostati u kontaktu s Vama putem elektroničke pošte kako bismo Vas informirali o događajima, uslugama, ekskluzivnim ponudama i popustima vezanim uz naše usluge. Pročitaj više!

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »