Predstavljamo OneStopTaxPrep - stručnjake za američke poreze, sada i u Hrvatskoj

Predstavljamo OneStopTaxPrep - stručnjake za američke poreze, sada i u Hrvatskoj

S ponosom predstavljamo stručnjake za američke poreze, koji su u Zagrebu otvorili prvu podružnicu, a za svoje radno sjedište su se odlučili upravo za InstantOffice.

S ponosom predstavljamo stručnjake za američke poreze, nizozemsku firmu OneStopTaxPrep, koji su u Zagrebu otvorili prvu podružnicu, a za svoju radnu bazu su se odlučili upravo za InstantOffice.

U Zagrebu će proširiti djelovanje poreznog savjetovanja za američke državljane, ali i američke firme, kojima je sve zanimljivije hrvatsko tržište te svoje podružnice otvaraju upravo kod nas.

Anela Kedić, LL.M.,  predstavnica OneStopTaxPrepa.

Zamolili smo Anelu, predstavnicu OneStopTaxPrepa, da nam malo približi njihovo djelovanje i kako to da su se za novu podružnicu odlučili baš u Zagrebu:

"Sjedinjene Američke Države su jedna od zemalja koja svojim državljanima trenutno nameće obvezu oporezivanja prihoda iz cijelog svijeta. Međutim, to je jedina razvijena zemlja koja oporezuje svoje državljane isključivo na temelju državljanstva, bez obzira gdje osoba boravi.

Onima koji žive u inozemstvu, to donosi veliki teret usklađenosti sa zakonima svoje zemlje te povećava rizik od dvostrukog oporezivanja. Tako dugo dok netko drži američki državljanstvo, postoji i obveza podnošenja prijave, bez obzira na činjenicu da trajno živi u inozemstvu, nema američki izvor prihoda ili važeću američku putovnicu. Ako ste američki državljanin, obveznik ste poreza na prihod u SAD-u te prijave bankovnih računa izvan SAD-a (tzv. "FBAR"). To se odnosi i na hrvatske državljane koji su rođeni u SAD-u ili koji imaju američke roditelje, ali su od tada živjeli samo u inozemstvu.

OnestopTaxPrep je međunarodna tvrtka s glavnim sjedištem u Amsterdamu koja se prvenstveno bavi poreznim savjetovanjem te pripremom poreznih prijava za američke državljane.

Naša je posebnost u integraciji poreznog položaja u SAD-u s lokalnim poreznim položajem poznavajući lokalna porezna pravila i lokalni jezik. To omogućava pronalaženje i ostvarenje najučinkovitijeg poreznog položaja. Naš cilj je pružiti svim našim klijentima potrebnu stručnu pomoć prilagođenu njihovom jedinstvenom poreznom položaju. Želimo ih poštedjeti gnjavaže koju uzrokuju komunikacije s više različitih poreznih savjetnika iz više različitih mjesta i vremenskih zona. 

S više od 17 godina korporativne specijalizacije u pružanju usluga pripreme poreznih prijava u SAD-u te savjetodavnih usluga, pomogli smo mnogim američkim državljanima koji žive i / ili rade u Europi, te njihovim poslodavcima prilikom:

Priprema američkih Federalnih poreznih prijava te poreznih prijava saveznih država;

  • Strukturiranje ugovora o upućivanju radnika u inozemstvo te kompenzacijskim planovima;
  • Primjena odredbi o izuzeću socijalne sigurnost;
  • Pomoć pri poreznim izjednačenja, zaštite poreza i neto-kompenzacijskim planovima;
  • Registracija tvrtki u SAD-u u svrhu naplate poreza na plaću;
  • Razne osobne savjetodavne usluge od kupnje nekretnine do odabira pravilne vrste ulaganja na način da se što jednostavnije objasne lokalni porezni dokumenti na engleskom jeziku (i američkih dokumenata s engleskog na lokalni jezik).

Kako bismo bili pristupačniji klijentima koji se nalaze u središnjoj i istočnoj Europi, sada smo odlučili otvoriti ured i u Zagrebu."

Za više informacija o prijavama poreza u SAD-u, savjetodavnim uslugama koje pružaju, naknadama za njihove usluge u Hrvatskoj te srednjoj i istočnoj Europi, možete ih kontaktirati putem e-maila info.cee@onestoptaxprep.com ili putem telefona +385 (0) 1 5625 746.

 

Prijavite se na newsletter

Voljeli bismo ostati u kontaktu s Vama putem elektroničke pošte kako bismo Vas informirali o događajima, uslugama, ekskluzivnim ponudama i popustima vezanim uz naše usluge. Pročitaj više!

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »